Links

Hier vindt u verschillende interessante links naar websites over verslaving.

Links naar onze collega’s

Prof. dr. Wim van den Brink (AMC) – www.amc.nl
Beschrijving van het onderzoek naar verslaving dat wordt gedaan op het AMC onder leiding van Prof. Wim van den Brink.

Psychiatrie afdeling van het AMC www.amcpsychiatrie.nl
Website van de afdeling Psychiatrie van het AMC.

Arkin – www.arkin.nl
Arkin is een instantie die mensen behandelt met psychiatrische stoornissen en complexe psychische- en verslavingsproblematiek en ze verrichten ook onderzoek. Bekende zorgaanbieders zoals Jellinek, PuntP, Novarum. NPI, Mentrum, Roads, Sinai, Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam en Inforsa zijn onderdeel van Arkin.

Jellinek – www.jellinek.nl
De Jellinek is een instelling voor verslavingszorg en -preventie in Amsterdam en de Gooi- en Vechtstreek. Voor informatie over alcohol, drugs & gokken, advies en hulp en handige zelftestjes om je gebruik te testen. De Jellinek heeft sinds 2014 een TopGGZ keurmerk.

Trimbos – www.trimbos.nl
Het Trimbos-instituut is het landelijk kennisinstituut voor de geestelijke gezondheidszorg, de verslavingszorg en de maatschappelijke zorg. Op deze site vindt u Informatie over drugsgebruik in Nederland en wordt antwoord gegeven op vragen over de werking, effecten en risico’s van verschillende middelen.  De informatie is bedoeld voor iedereen die de feiten over drugs wil weten.

Artikelen en filmpjes over (de biochemie van) verslaving:  www.npowetenschap.nl
Een speciale pagina van de publieke omroep met alle uitzendingen over verslaving verzameld.

Links over gokken:

Gokhulpverlening – www.gokhulpverlening.nl
Informatie over Gokken, Verslaving en Hulpverlening. Met forum, poll, tip van de dag en chat.

Gokken de Baas – www.gokkendebaas.nl
Twijfelt u of u teveel gokt? Wilt u minder spelen of stoppen? Wilt u voorkomen dat het uit de hand loopt? Deze website is ontwikkeld voor mensen die zich zorgen maken over hun gokgewoonte. U kunt hier een online behandeling volgen bij gokproblemen. Ook vindt u hier feiten, tips en informatie over gokken.

Anonieme Gokkers – www.agog.nl
De Stichting AGOG Nederland is een zelfhulp organisatie die hulp biedt aan mensen met een gokprobleem en aan mensen die problemen hebben met het gokgedrag van iemand in hun omgeving. Met overzicht zelfhulpgroepen en online zelftest

Links over alcohol en alcoholverslaving:

Alles over Alcohol – www.alcoholinfo.nl
Op deze site van het Trimbos vindt u van alles over alcohol: onderwerpen als omgaan met een drinker, alcohol en opvoeding, de werking van alcohol en minder drinken worden allemaal besproken.

Informatie over alcoholgebruik – www.nationaalkompas.nl en www.volksgezondheidenzorg.info
Op deze sites van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kunt staat vol met informatie over alcoholgebruik zoals de cijfers, de context en de kosten.

Alcohol de Baas – www.alcoholdebaas.nl

Twijfelt u of u teveel drinkt? Wilt u minderen of stoppen? Wilt u voorkomen dat het uit de hand loopt? Deze website is ontwikkeld voor mensen die zich zorgen maken over hun drinkgewoonte. U kunt hier online behandeling volgen bij alcoholproblemen. Ook vindt u hier feiten, tips en informatie over alcohol en drinken.

Minder Drinken – www.minderdrinken.nl

MinderDrinken is een programma voor volwassenen die zelfstandig hun alcoholgebruik willen minderen of willen stoppen met drinken, nog twijfelen en informatie zoeken of geminderd hebben of gestopt zijn en dit willen volhouden. Ze bieden een gratis online cursus aan.

Anonieme Alcoholisten Nederland – www.aa-nederland.nl

‘Anonieme Alcoholisten’ is een gemeenschap van mannen en vrouwen die hun ervaring, kracht en hoop met elkaar delen om hun gemeenschappelijk probleem op te lossen en anderen te helpen bij het herstel van hun alcoholisme. Met een dag en nacht bereikbare hulplijn.

Links over gameverslaving:

https://www.anderzorg.nl/prikbord/blogs/gameverslaving

Informatief kennisartikel over gameverslaving, met o.a. informatie over symptomen van gameverslaving en het voorkomen hiervan. Ook is hier een podcast te vinden waarin zowel een ervaringsdeskundige als en een psycholoog van een verslavingskliniek hun verhaal delen.